Computercenter nauw betrokken bij Hoogeveense Uitdaging

Monique Huizenga van de Hoogeveense Uitdaging is dubbel blij. Haar maatschappelijke platform kreeg ruim 40 grote multifunctionele printers van Interzorg uit Assen aangeboden, waarmee een groot aantal stichtingen en verenigingen blij kan worden gemaakt. Alles moest dan wel in korte tijd worden gematcht, want er moest ruimte gemaakt worden bij Interzorg. Monique legde dit voor bij de matchgroep van de Hoogeveense Uitdaging, waarop Marco Schonewille aangaf  dat Computercenter wellicht een partij zou kunnen zijn die zich bij ons zou willen aansluiten. ‘Op die manier is een langdurige samenwerking ontstaan, waarmee Computercenter zich als partner aan ons heeft verbonden’, aldus Huizenga.

Computercenter WARM pleitbezorger hergebruik
Computercenter wil het bewustzijn aanwakkeren voor een tweede leven van gebruikte computerapparatuur. Volgens grondlegger Herold Velema zouden we ‘refurbished’ apparatuur meer en vaker mogen omarmen. Waarom de Engelse taal vaak wordt geprefereerd boven onze eigen taal, is soms een raadsel. Maar wanneer we de term ‘refurbished’ letterlijk vertalen, dan komen we uit op gerenoveerd of opgeknapt. Opgewaardeerd, hernieuwd of op z’n Drents ‘op‘eknapt’. Hoe we het ook noemen, refurbished is een inmiddels niet meer weg te denken begrip in de wereld van computers of mobiele telefonie. ‘En begrijp me goed: voor tweedehands ga je misschien naar Marktplaats, maar daarmee doe je onze computers tekort’, zegt Velema.

Computercenter is in korte tijd uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat is gespecialiseerd in inkoop, reparatie en verkoop van jong gebruikte laptops en computers. In 2017 opende het bedrijf haar deuren aan Het Haagje in Hoogeveen en sinds eind 2020 is Industrieweg 80 het vestigingsadres. Achter de winkel is het servicecenter van het ICT-bedrijf gevestigd. Hier zijn de ‘refurbishers’ elke dag druk bezig om de stroom aangeboden pc’s en laptops te beoordelen/controleren, te reinigen, te checken en waar nodig te repareren, zodat ze klaar zijn voor hergebruik en kunnen worden verkocht in of via de vestigingen van Computercenter. Want naast Hoogeveen zijn er ook winkels in Arnhem, Groningen, Hengelo en Zwolle, waar de computers hun weg vinden naar zowel bedrijfsleven, scholen als particulieren. Zelfs overheden zouden op die manier prima het goede voorbeeld kunnen geven door te investeren in goede, gebruikte computers. Kwalitatief hoogwaardig, veelal met 1 jaar garantie.

BEWUSTWORDING OVER DUURZAME AANSCHAF
De ene gebruikte laptop of pc vraagt wat meer aandacht dan de andere, maar Herold Velema zegt dat het overgrote deel van de aangeboden computers niet ouder is dan gemiddeld een jaar of drie.  Er zijn bedrijven en organisaties die uit voorzorg om de zoveel jaar hun ‘computerpark’ inruilen voor nieuwe apparatuur. Maar steeds vaker wordt, ook in het bedrijfsleven, bewust de keuze gemaakt voor gebruikte pc’s en laptops die door sommige grote organisaties om de twee á drie jaar worden vervangen door nieuwe.

Naast financieel voordeel (je koopt immers gebruikte apparatuur), draagt aanschaf ook bij aan minder afval. Want waarom zou je computerapparatuur die in principe nog in topconditie verkeert zondermeer afdanken? Dan is hergebruik feitelijk een voor de hand liggende keuze.

Waarom de Hoogeveense Uitdaging?
Zo is ook aansluiting bij de Hoogeveense Uitdaging misschien een toevallige, maar ook een heel logische en bewuste keuze, aldus Velema. ‘Ook op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemerschap moet het bewustzijn af en toe worden aangewakkerd. Soms kom je toevalligerwijs met partijen in contact, gaat met elkaar om tafel en wanneer je even doorpraat, blijkt vaak dat je op dezelfde golflengte zit. Dat je mensen met elkaar kunt verbinden en blij kunt maken door maatschappelijk betrokken te ondernemen.

Een aantal van onze medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt maar kan bij ons prima uit de voeten. Wij bieden ze niet enkel een werkplek, maar ook de kans om zich te ontplooien, om op te bloeien en eigenwaarde te ontwikkelen. Onze mensen beleven veel plezier aan hun werk en worden op die manier betrokken bij de inclusieve samenleving, waar ook wij graag aan meewerken. Er wordt volgens een duidelijk protocol gewerkt, zodat helder is dat we alleen kwaliteit willen leveren die bijdraagt aan een langer leven van uitstekende apparatuur.

GOOI NIET ZOMAAR JE COMPUTER WEG

Zowel bedrijven als particulieren roepen wij op om ‘oude’ of gebruikte computers niet zomaar naar de milieu straat te brengen. Wanneer een oude pc of laptop bij ons wordt ingeleverd ben je er zeker van dat wij de harde schijf helemaal opschonen en dat jouw gegevens dus worden gewist. En soms geven wij ook nog een redelijke financiële vergoeding voor herbruikbare apparatuur. Ook kunnen wij jouw data overzetten op een nieuwe pc of laptop. Een nieuwe eigenaar van de laptop die jij bij ons inlevert krijgt veelal een gebruiksklare, geheel schone computer die nog ‘een leven lang’ mee kan.

Het filmpje ‘Refurbished, zo werkt dat!’ laat zien hoe er wordt gewerkt bij Computercenter® https://www.youtube.com/watch?v=EJ8KRMwlW0w&t=3s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top