Droomwens in vervulling: als bakkenist in een zijspan

Het heeft in verband met de weersomstandigheden even geduurd, maar nu is ook de wens van mevrouw Dekker en mevrouw Snippe in vervulling gegaan. Beide dames mochten, naar aanleiding van de Nationale Ouderendag 2018, een rondje mee op een motor. De reacties achteraf:
‘een dag om nooit te vergeten’.

De Hoogeveense Uitdaging liet de wens van de bewoners van de verzorgingshuizen Westerkim en Hennie van Andelhof (Bilderdijk) in vervulling gaan. Alie Dekker (77) en Grietje Snippe (78) stonden zaterdagmorgen te popelen om ‘in te stappen’. Uitgerekend in het TT-weekend mochten zij een ritje maken in een zijspan. Henk Akse en Bert Steenbergen uit Hoogeveen waren bereid om de dames met hun oldtimer Moto Guzzi’s door Drenthe te chaufferen.

Een rondrit naar en door hun geboortestreek, respectievelijk Hollandscheveld en Nieuwlande. Het was warm, eigenlijk te warm om een jas aan te trekken, maar uit voorzorg deed Alie het toch maar. Het instappen had nog wel wat voeten in aarde maar verliep voor Grietje met de tillift toch redelijk vlotjes. Ze vertrouwde ons al toe dat ze altijd gek was geweest van snelheid. Henk en Bert haakten daarop in met het verhaal dat er nog een kwalificatieronde op het TT-circuit aan de rit gekoppeld zou kunnen worden, ware het niet dat de races net in volle gang waren. Grietje Snippe (Hennie van Andelhof) was dolenthousiast. De hele rit zat ze met beide armen uitbundig zwaaiend in het bakje naast Bert Steenbergen. Dit haalde bij haar herinneringen aan vroeger boven, toen ze ook wel eens in een zijspan had gezeten.

Alie, die behoorlijk geheugenproblemen heeft, is een paar dagen later tot verbazing van welzijnscoach Henriëtte Hooijer nog steeds vol van de prachtige rit die zij mocht meemaken. Ze verlangt alweer naar de volgende rit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top